De ontwikkeling in het 2e levensjaar

De ontwikkeling in het 2e levensjaar

Tijdens het tweede levensjaar maken kinderen een sprong in hun ontwikkeling.

Het tweede levensjaar is een periode vol ontdekkingen, groei en avontuur. Als ouder is het belangrijk om kinderen te ondersteunen door aandacht te besteden aan bepaalde aspecten van ontwikkeling. Hier zijn drie producten die kunnen bijdragen aan de lichamelijke en cognitieve ontwikkeling van je kleintje, samen met andere belangrijke ontwikkelingsaspecten:

Leertoren

Een leertoren is meer dan alleen een opstapje. Het moedigt je kind aan om onafhankelijk te worden en nieuwe vaardigheden te leren, zoals het bereiken van het aanrecht of het helpen in de keuken. Door op verschillende hoogtes te staan, ontwikkelt je kind zijn evenwichtsgevoel en versterkt het zijn spieren. Bovendien bevordert het de cognitieve ontwikkeling door middel van hands-on leren en het begrijpen van oorzaak en gevolg.

Klimrekken 

Een klimrek is een geweldige manier om de motorische vaardigheden van je kind te verbeteren. Het moedigt hen aan om te klimmen, te glijden en te balanceren, wat essentieel is voor de ontwikkeling van hun grove motoriek en spierkracht. Daarnaast stimuleert het hun verbeeldingskracht en creativiteit terwijl ze verschillende manieren bedenken om het klimrek te gebruiken.

Foam Speelset

Een foam speelset biedt een veilige en stimulerende omgeving voor je kind om te verkennen en te spelen. Met zachte blokken kunnen ze bouwen, stapelen en hun fijne motoriek verbeteren. Daarnaast bevordert het kleurrijke ontwerp de cognitieve ontwikkeling door het herkennen en benoemen van verschillende vormen en kleuren.

Andere vorm van ontwikkeling

Naast fysieke ontwikkeling ontwikkelen kinderen ook cognitieve vaardigheden zoals geheugen, aandacht en probleemoplossend vermogen. Ze kunnen eenvoudige puzzels oplossen, objecten categoriseren en simpele taken uitvoeren met begeleiding.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je kinderen te steunen en motiveren. Want tijdens hun tweede levensjaar beginnen kinderen meer onafhankelijk te worden. Ze leren zichzelf aan te kleden, te eten met bestek en naar het potje te gaan. Dit draagt bij aan hun gevoel van zelfvertrouwen en autonomie.

Kinderen beginnen meer woorden te begrijpen en te gebruiken, en ze beginnen eenvoudige zinnen te vormen. Door interactie met volwassenen en andere kinderen leren ze nieuwe woorden en verbeteren ze hun communicatieve vaardigheden.

 

Een belangrijke basis

Door aandacht te besteden aan zowel de fysieke als cognitieve aspecten van ontwikkeling en een stimulerende omgeving te bieden waarin kinderen kunnen groeien, leggen ouders en verzorgers een sterke basis voor het verdere leven van hun kinderen.

Terug naar blog